Онищенко заявив, що сам піде до НАБУ

Неділя, 19 червня 2016, 21:44
Онищенко заявив, що сам піде до НАБУ

Нардеп Олександр Онищенко заявив, що не отримував від НАБУ ніяких офіційних документів та має намір переконати регламентний комітет ВР і парламент не підтримувати подання генпрокурора Юрія Луценка про зняття з нього депутатської недоторканості, притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

Про це Онищенко заявив в ефірі телеканалу "Інтер" ввечері 19 червня.

"Знаючи про те, що я ні в чому не винен, я буду переконувати і регламентний комітет, і парламент не підтримувати це фіктивне звинувачення на мою адресу", - зазначив народний депутат.

Онищенко заявив, що має намір сам піти в НАБУ.

"Я, напевно, сам піду в НАБУ, запрошу усе телебачення і камери, і будемо тоді спілкуватися в публічному процесі, щоб ніхто не говорив, що я кудись тікаю, ховаюся від слідства", - заявив він.

Нардеп нагадав, що є членом збірної України з кінного спорту і наразі готується до Олімпіади, а тому постійно виїжджає на якийсь час з Києва, а потім повертається.

Як відомо, 15 червня НАБУ передало в Генпрокуратуру подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

За даними слідства, станом на 16 червня депутат перебував у французькій Ніцці, однак сам Онищенко у коментарі УП та іншим ЗМІ запевняв, що перебуває в Києві і має намір прийти у п'ятницю в Раду.

17 червня Онищенко повернуся до Києва після закриття сесії парламенту.

Станом на 19 червня суд заарештував на 60 днів усіх 10 осіб, затриманих 15 червня у "газовій справі", в якій фігурує Онищенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News