Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БПП і "Народний фронт" відхрещуються від кандидата в ЦВК Греби

Вівторок, 21 червня 2016, 15:22

У фракціях БПП і "Народний фронт" відхрещуються від кандидата в члени ЦВК Романа Греби.

Такий висновок можна зробити із заяв депутата БПП Ігоря Кононенка і нардепа НФ Леоніда Ємця.

Так у вівторок в ефірі телеканалу "112", Кононенко допустив, що кандидатуру заступника міністра освіти Греби на посаду члена ЦВК, відкличуть.

"Є інформація, що в одному членів ЦВК по якому є питання – це пан Греба. Громадськість висловилася проти нього і до речі не зрозуміло, це була кандидатура від НФ але потім сам НФ від цієї кандидатури відмовився, тому я не виключаю, що ця кандидатура може бути відкликана, якщо немає підтримки політичної сили, яка нібито її висувала", – заявив Кононенко.

"Можливо вона буде відкликана і з'являться дві вакансії. Що стосується інших кандидатур, по яких таких питань не виникало і негативу не виникало, то це питання голосів в залі і консенсусу в залі", – додав він.

У відповідь депутат Ємець назвав таку заяву Кононенка "спробою перекласти відповідальність за неякісні кандидатури до ЦВК"

"Пан Кононенко вирішив спихнути на Народний Фронт кандидатуру Греби. У відповідь можу порекомендувати спиратись лише на офіційні рішення фракції. А таке рішення у нас одне : є три кандидата від НФ до складу ЦВК : Андрій Магера, Аня Оніщенко і Леонтій Шепілов. Все. Крапка. Інших немає і не було", – пише він у Facebook.

За словами депутат, з цих кандидатів фракція побачила в поданні президента Петра Порошенка лише одне прізвище Шепілова.

"Тому, зрозуміло, особливого бажання підтримати усіх інших претендентів наша фракція не виявила. Отже, не треба неякісні списки, які не можуть отримати підтримки парламенту, виправдовувати якимись закулісними домовленостями. Голосуйте тоді самі, разом із своїми таємними переговорниками", – заявив Ємець.

Як відомо, президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді звільнити 12 з 15 членів комісії ЦВК і одночасно призначити 11 нових членів, серед них Роману Гребу.

Як писала раніше УП, кандидатуру Греби міг запропонувати "Народний фронт". 

Греба - заступник міністра освіти. Свого часу він працював в секретаріаті Кабміну часів Яценюка і засвітився у скандалі, коли людей прем’єра звинуватили у фальшуванні при формуванні комісії, яка обирала членів НАЗК.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...