Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ пояснили, що слідчі переплутали адреси Ляшка і Клюєва "за збігом обставин"

Вівторок, 21 червня 2016, 22:25

Заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук заявив, що виникають "досить великі питання" у зв’язку з тим, що слідчі під час здійснення обшуків переплутали приміщення екс-високопосадовця Андрія Клюєва та народного депутата Олега Ляшка.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Я б не хотів давати ніяких оцінок діяльності депутатів, вони ладні робити те, що вважають за потрібне. Але у даному випадку це був просто збіг обставин, який політик вирішив трактувати на власну користь щодо якихось політичних переслідувань", - сказав Сторожук.

Утім, він зауважив: усе ж "досить великі питання" виникають до представників слідчої групи, які переплутали приміщення, оскільки такі заходи плануються заздалегідь і "там уже не може бути досить дурних помилок".

"Насправді, слідчі дії проводилися у відповідності до рішення суду і вже той оперуповноважений, який описував цю адресу, яка фігурувала у суді, це вже можна говорити про якусь технічну помилку", - наголосив перший заступник генпрокурора, додавши, що винних буде встановлено за результатами внутрішньої перевірки.

Як відомо, у вівторок слідчі ГПУ проводили обшуки у будинках Андрія Клюєва і екс-регіонала Володимира Сівковича. Спершу вони помилково прийшли до Ляшка.

Пізніше речник генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook вибачилася перед Ляшком за цей інцидент, але додала, що "слідчі Генпрокуратури вражені помилкою з маєтком Ляшка – просто ніхто не чекав, що такий радикальний опозиціонер є найближчим сусідом найодіозніших представників режиму Януковича".

Також вона запостила відео помилкового візиту активістів "Автомайдану" до Ляшка у 2014 році, на якому він пояснював, чому живе у цьому домі.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування