Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новинський на Рівненщині погрожував "набити морду" архієпископу

П'ятниця, 24 червня 2016, 13:59

На Рівненщині нардеп від "Опозиційного блоку" мільярдер Вадим Новинський напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського УПЦ (МП) Олександра Драбинка.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав екс-депутат Рівненської облради Степан Молчан.

"Вчора (23 червня -ред.), народний депутат, член фракції "Опозиційного блоку", мільярдер Вадим Новинський в нецензурній формі та за допомогою чотирьох охоронців напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка; погрожував "набити морду", - написав він.

За його словами інцидент стався в Корці, Рівненської області після служби в Свято-Троїцькому жіночому монастирі.

"Свідками зухвалої поведінки нардепа з "Опозиційного блоку" та його охорони стали десятки вірян, які викликали поліцію",  - написав він.

"Як відомо Олександр Драбинко в УПЦ (МП) є прихильником автономії церкви від РПЦ", - написав Молчан.

Драбинко вже написав заяву в районний відділ поліції Корця та надав письмові свідчення.

 
Укрінформ
 
Укрінформ

За словами Молчана, за правління Януковича, "Новинський належав (і належить) до числа тих, хто протистояв проукраїнській позиції всередині УПЦ (МП) лідером якої був Олександр Драбинко, що вважався "правою рукою" покійного нині предстоятеля УПЦ (МП) Володимира".

Молчан також повідомив, що на церковній службі в Корці був присутній і предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій.

Як пише Укрінформ, у заяві Драбинка до поліції вказується "...прошу вас вжити заходів щодо Новинського В.В...., який нецензурно образив мене та погрожував фізичною розправою...".   

Як повідомляє прес-служба УПЦ (МП) 23 червня, у день вшанування Корецької ікони Божої Матері іменованої "Споручниця грішних", "Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Троїцькому Корецькому ставропігійному жіночому монастирі".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування