Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист засудженого оскаржуватиме вирок за вбивство фотокора

Субота, 25 червня 2016, 21:28

Захист Ярослава Полушкіна, засудженого до 13 років позбавлення волі за вбивство фотокореспондента газети "2000" Віталія Розвадовського, має намір оскаржити рішення Дарницького районного суду Києва.

Про це "Українським Новинам" повідомив адвокат Полушкіна Віктор Чевгуз.

"Ми будемо оскаржувати і подавати апеляцію, а потім і касацію", - сказав адвокат.

За його словами, при винесенні вироку суд не врахував безліч моментів.

Крім того, адвокат повідомив, що після проходження всіх інстанцій в Україні буде подана також скарга до Європейського суду з прав людини.

Чевгуз повідомив, що суд засудив його підзахисного до терміну, на якому наполягав прокурор.

Разом з тим, прес-служба прокуратури Києва уточнила, що дії головного обвинуваченого у вбивстві Розвадовського кваліфіковано за ч. 1 ст. 190, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 125, ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України.

Інших трьох фігурантів визнано винними за ст. 125 КК України та, зважаючи на строк давності, звільнено від покарання.

Крім того, з усіх обвинувачених на користь потерпілих солідарно стягнуто майже 1, 5 млн гривень моральної шкоди та понад 50 тис. гривень матеріальної шкоди.

Розвадовський був убитий пізно ввечері 28 листопада 2011 року біля під'їзду будинку по Харківському шосе, 168г в Києві.

29 листопада міліція затримала за підозрою в зазначеному злочині знайомого Розвадовського Ярослава Полушкіна, який пізніше визнав свою провину.

За даними ЗМІ, всього в справі фігурували 4 обвинувачених: головний обвинувачений, посередник-співучасник і два виконавці-співучасники.

Досудовим слідством встановлено, що головний фігурант, задумавши пограбувати фотокореспондента за допомогою посередника, підшукав двох неповнолітніх хлопців, які повинні були допомогти йому в здійсненні його плану.

Головний фігурант пізно ввечері заманив Розвадовського на 11 поверх будинку за вказаною адресою під приводом продажу йому мобільних телефонів за заниженою ціною, де на нього напали двоє неповнолітніх хлопців, однак той чинив опір і почав тікати по сходах вниз.

Однак головний фігурант погнався за Розвадовським і завдав йому близько 20 ударів ножем, від яких фотограф згодом помер у лікарні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування