Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд збільшив заставу фігуранту "справи Онищенка" у 66 разів

Середа, 29 червня 2016, 14:45

Апеляційний суд Києва залишив під вартою одного з підозрюваних у кримінальній справі про розкрадання газу (так звана "справа Онищенка") Олега Рябошапку і збільшив йому розмір застави до 100 млн грн.

Таке рішення суд прийняв у середу, пише "Інтерфакс-Україна".

Раніше Рябошапці було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави в розмірі 1,5 млн грн. Застава була внесена і Рябошапка вийшов на свободу, проте відразу ж був затриманий детективами НАБУ.

Вказується, що суд частково задовольнив клопотання спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка вимагала обрати затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на той самий строк з можливістю внесення застави в розмірі 250 млн грн, встановивши розмір застави в розмірі 100 млн грн з урахуванням вже внесених 1,5 млн грн.

У середу аналогічне слухання проводиться і по Валерію Постному - іншому фігуранту справи про розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Постний та Рябошапка підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 "Створення злочинної організації", ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 "Фіктивне підприємництво" КК України, за якими кожному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як відомо, 28 червня о 22.00 на території Сумської області детективи Національного антикорупційного бюро України при спробі перетину українсько-російського кордону затримали Свіченка Сергія Олексійовича, керівника ТОВ "Надра Геоцентр" – одинадцятого учасника "газової схеми Онищенка". 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування