В Одесі "Автомайдан" зірвав зустріч "Опоблоку" і польських політиків

Середа, 13 липня 2016, 14:07

50 молодих людей блокують готель Geneva на вулиці Тінистій в Одесі з метою недопущення проведення зустрічі депутатів від "Опозиційного блоку" і польської партії Zmiana.

Про це повідомляє кореспондент "Українських новин" з місця події.

Деякі блокувальники представилися членами громадської організації "Автомайдан". За їхніми словами, їм стало відомо, що в бізнес-центрі "Сонячний" запланований круглий стіл членів "Опозиційного блоку" і Zmiana, а в готелі Geneva проживають польські політики.

Зокрема, на своїй сторінці в Facebook одеський "Автомайдан" повідомляє, що поляків запросив голова місцевого осередку "Опоблоку" Микола Скорик.

Причиною блокування невідомі називають намір не допустити покладання квітів на Куликовому полі в пам'ять про загиблих у масових заворушеннях 2 травня 2014 року депутатами від ОБ і їхніми польськими колегами.

У свою чергу організація "Оберіг", яка також бере участь у блокуванні, повідомила на своїй сторінці в Facebook, що серед прибулих присутній Януш Недзвецкі – член партії Zmiana, "лідер якої – Матеуш Піскорський – був "спостерігачем" на так званому референдумі в Криму, підтримує анексію і повторює у своїх висловлюваннях риторику Кремля щодо України". Як відомо, Піскорський наразі арештований за звинуваченнями у шпигунстві.

Як додає "Європейська правда", в готелі також заблоковані польські сенатори Ян Рулєвскі та Єржі Вчісла, які представляють партію "Громадянська платформа".

Готель і бізнес-центр блокуються вже близько трьох годин. На місці чергують наряди патрульної поліції, конфліктів не виникає.

Також в готель прибув генеральний консул Польщі в Одесі Веслав Мазур, однак, судячи з повідомлення на Facebook-сторінці одеського "Автомайдану", поїхав ні з чим.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування