Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через загострення в зоні АТО Турчинов поїхав на передову

Середа, 13 липня 2016, 16:50

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляє про створення бойовиками мобільних мінометних груп, які обстрілюють цивільні і військові об'єкти по шляху проходження спостерігачів ОБСЄ.

У зв'язку із загостренням ситуації в зоні проведення АТО він провів нараду з військовим керівництвом АТО і перевірив боєготовність наших військових підрозділів в районі Маріуполя, повідомляє прес-служба РНБО в середу.

За словами Турчинова, російські окупаційні війська в складі 1-го і 2-го армійських корпусів значно збільшили кількість обстрілів.

"Противник щоденно використовує для ведення обстрілів заборонену Мінськими угодами 152 мм і 122 мм артилерію, 120 мм міномети та РСЗО", - сказав секретар РНБО, додавши, що крім того значно зросла активність застосування професійно підготовлених диверсійно-розвідувальних груп та снайперів.

Турчинов наголосив, що останнім часом зафіксовано створення противником спеціалізованих мобільних мінометних груп, "які спеціалізуються на ураженні військових і цивільних об'єктів та ведуть вогонь з урахуванням маршрутів пересування спостережних груп ОБСЄ".

"Всі ці провокативні дії призводять до зростання втрат серед особового складу сил АТО, а також до втрат серед цивільного населення та, за задумом кремлівського керівництва, мають на меті повністю зірвати досягнуті у Мінську домовленості", - зазначив секретар РНБО.

За його словами, окупаційні війська інтенсивно забезпечуються зброєю, боєприпасами та паливом, створюються оперативні резерви.

"Все це є підтвердженням підготовки російським Генштабом наступальних операцій", – додав він, підкресливши, що Збройні Сили України готові дати адекватну відповідь на будь-які провокації агресора.

Як відомо, протягом останніх тижнів збільшилися атаки з боку бойовиків і зросла кількість загиблих і поранених бійців.

Зокрема лише за добу суботи троє українських військових загинули і 16 отримали поранення внаслідок боїв на Донецькому напрямку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування