Матіос каже, що не захищає Кулика і "має сумніви"

Четвер, 14 липня 2016, 15:35

Рішення про включення прокурора сил АТО Костянтина Кулика у групу прокурорів, що ведуть справу Сергія Курченка, приймав генпрокурор Юрій Луценко.

Про це заявив Головний військовий прокурор Анатолій Матіос у четвер під час брифінгу.

На запитання, чому він так сильно захищає Кулика від НАБУ, Матіос відповів: "Я не знаю від чого ви відштовхувалися, я не є адвокатом Кулика".

"І останнє з цього приводу, рішення про включення до складу групи прокурорів по розслідування епізоду злочинної організації Януковича щодо Курченка і інших осіб приймав генеральний прокурор на підставі матеріалів оцінки зібраних матеріалів... Відповідати на питання, які потребують від мене суб'єктивних оцінок як юриста, я не маю права. Тому я ратую тільки за відкритий публічний суд", - сказав він.

Матіос зазначив, що він як юрист "може мати сумніви як в позиції однієї сторони, так і в позиції державного обвинувачення".

Як відомо, у четвер директор НАБУ Артем Ситник заявив, що підозру Кулику у незаконному збагаченні прислали до того, як керівництво ГПУ "впихнуло" його у групу щодо Сергія Курченка.

Зокрема Ситник сказав: "23 травня ми направляємо підозру, а через 4 дні вносяться зміни в цю групу".

Нардоний депутат від БПП Сергій Лещенко стверджує, що Матіос хотів врятувати Кулика від кримінального провадження і намагався його "відбілити", доручивши розслідувати справу Курченка.  

Юрія Луценка було призначено на посаду генерального прокурора 12 травня.

Олександр Шумілін, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...