Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коли Шокін працював у ГПУ, його цивільна дружина купувала елітне житло - ЗМІ

П'ятниця, 29 липня 2016, 13:26

Колишній генпрокурор Віктор Шокін, якого у березні президент відправив у відставку, мав заможну цивільну дружину і дитину, про яких не вказав у своїй декларації.

Про це йдеться у сюжеті програми "Схеми".   

Журналісти вказують, що "у ході розслідування вдалося встановити, що у нього є і дитина, і цивільна дружина.

"І це було б його особистою справою, якби не той факт, що саме на них оформлена низка елітної нерухомості, у тому числі й за кордоном. Про все це Шокін не згадував у своїй декларації", - йдеться в сюжеті.

В розслідуванні зазначається, що українка Оксана Гриневич, що працює заступником головного лікаря відомчої лікарні "Феофанія" у Києві є цивільною дружиною Шокіна і при цьому володіє дорогою нерухомістю (близько 10 млн гривень за маєток) у Чехії і кількома земельними ділянками та будинком на майже 300 квадратів у селі Пилява Київської області.

 
 
Будинок Гриневич у Чехії 

"У результаті розслідування журналісти "Схем" знайшли не лише цілу низку формальних підтверджень цьому, а й дізналися, що у Віктора Шокіна та Оксани Гриневич є спільна дитина, на яку оформлена частина майна. Усе це в деклараціях про доходи та майно прокурора Шокіна не зазначено, а в розділі "майно родини" – лише прочерки", - заявляють журналісти.

За словами експерта Transparency International Євгена Черняка це "класична схема".

"Навіть дуже часто бувають випадки, коли шлюб навіть спеціально розривається, припиняються офіційні відносини для того, щоб можна було майно, наприклад, передавати на свою дружину або починати стосунки з іншою людиною, і формально на них передавати майно", - прокоментував він.

Також журналісти стверджують, що у Шокіна та Оксани Гриневич є трирічна дитина.

Як йдеться у розслідуванні, Шокін влітку 2014 року подарував свій маєток площею майже 900 квадратних метрів у селі Забір’я під Києвом одразу після того, як став заступником генпрокурора Віталія Яреми.

Маєток, що був у власності Шокіна, а згодом у результаті дарування перейшов у власність його доньки, ніколи не фігурував у його декларації. При тому Шокін сам залишається орендарем ділянки, огородженої спільним парканом із маєтком його неповнолітньої доньки.

Про те, що Шокін та Гриневич є батьками цієї дитини, вказано в договорі дарування маєтку.

 

Журналісти програми намагалися зв'язатися з ними для отримання коментарів, однак ті не відповіли.

Як відомо, Віктор Шокін був призначений на посаду заступника генпрокурора в червні 2014 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...