Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава ЛОВЦА: конфлікт на Донбасі треба вирішити за рік будь-яким шляхом

Неділя, 3 липня 2016, 12:36

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вважає, що конфлікт на Донбасі має бути вирішений протягом року.

"Якщо ми протягом року не зможемо знайти дорожню карту з вирішення питання, конфлікт замерзне на багато років. Точка неповернення ще не пройдена", - цитує Гарбуза прес-служба ЛОВЦА.

За його словами, Росія ніколи не забере цю територію, але буде тримати Україну в напрузі.

"У нас є рік для будь-якого вирішення питання: через медикаменти, через обколювання або хірургічним шляхом", - сказав Гарбуз.

Він також заявив, що не має наміру співпрацювати з керівництвом самопроголошеної "ЛНР".

"Боронь Боже, щоб я якось домовлявся (з керівництвом "ЛНР", - ред.). Я хочу діалогу з людьми, але не з тими, хто тримає зброю, і не з керівниками. Я не хочу ні з ким розмовляти, крім людей, просто громадян України, у кого в серці все-таки живе Україна", - зазначив він.

Гарбуз також назвав правильним кроком відновлення вантажних залізничних перевезень через лінію розмежування.

"Я впевнений, що це правильний крок, і, слава богу, що це вже сталося, тому що ризик нерозуміння міг би закінчитися трагічно для Луганської області. Тому що залишалося на 14 днів сировини для того, щоб працювала Щастинська ТЕС, і повністю Луганська область виявилася б без електроенергії... Я не можу говорити, наскільки це буде довго, але, слава богу, що це є, і нехай це буде перша сходинка і алгоритм вирішення цієї проблеми", - заявив Гарбуз в ефірі телеканалу "112 Україна".

Як відомо, вантажні залізничні перевезення через лінію розмежування військового конфлікту на Донбасі відновлені з 25 червня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування