Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Холодницький: операція щодо Чауса тривала з березня

Четвер, 11 серпня 2016, 10:27

Спецоперація НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з викриття судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса тривала з березня поточного року.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив керівник САП Назар Холодницький.

"Це була довга спецоперація, і вона тривала фактично з березня. Дуже часто він (Чаус – ред.) уникав, і так сталося, що саме вчора він отримав ці кошти. Отримав він їх за межами суду, наскільки мені доповіли, але це саме ті кошти, які йому були передані, вони були помічені нами. Це фактично перша справа, яку було проведено з викриття хабарника виключно силами НАБУ і САП, без залучення інших органів", – сказав він.

Як відомо, Чауса у четвер на 12:00 очікують на допит.

Суддю Чауса 9 серпня упіймали на хабарі: він вимагав та отримав 150 тисяч доларів США (понад 3,7 млн грн.). При цьому правоохоронці виявили банку з грошима.

10 серпня Чаус узяв відпустку до кінця літа.

Поки що він не може бути затриманий, оскільки користується суддівською недоторканністю. Зняти її може лише Рада, яка зараз перебуває на канікулах.

Чаус на посаді судді займався багатьма резонансними справами. Він приймав рішення проти Автомайдану наприкінці 2013-го – початку 2014 років, пізніше вів справу Геннадія Корбана й скасував розшук Юрія Іванющенка – завдяки цьому "Юра Єнакіївський" зняв у європейських судах заборону на пересування Європою і зміг виїхати з Росії в Монако.

Чаус підпадав під люстрацію, входив у список на люстрацію Мінюсту – однак продовжував працювати суддею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: