Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов вважає, що українська армія – це єдине, що стримує Росію

Четвер, 11 серпня 2016, 16:40

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що українська армія – це головний фактор стримування агресії Путіна та збереження безпеки в Європі.

За його словами, засідання Радбезу Росії "є продовженням розкрутки брудної провокації проти нашої країни", яку розпочали у середу ФСБ та Путін, повідомляє прес-служба РНБО.

На переконання Турчинова, мета таких дій – перекреслити мирний шлях припинення агресії та звільнення окупованих територій, посилити ескалацію та створити передумови для загострення конфлікту і подальших агресивних дій Росії.

"Єдине, що сьогодні стримує розгортання нового етапу військової агресії проти нашої країни – це розуміння кремлівським керівництвом неминучості великих втрат від протистояння з нашою армією", – сказав Турчинов.

"Сьогодні наші Збройні Сили, Національна гвардія та інші військові формування – це головний фактор стримування агресії Путіна проти України", – зазначив він, додавши, що це також головний аргумент збереження безпеки в Європі.

"Саме тому необхідно належно підтримувати та фінансувати нашу армію та не зважаючи на протидію багатьох популістів і зрадників з депутатськими мандатами, забезпечити виконання оборонного бюджету поточного року і сформувати гідний бюджет сектору безпеки та оборони на наступний рік. … Наші вороги мають розуміти, що вони ніколи не поставлять Україну на коліна", – заявив Турчинов.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Також позицію України підтримали США і ЄС.

У свою чергу Путін скликав Радбез на якому обговорив сценарії "захисту" Криму.

Порошенко привів українські війська на адмінкордоні з Кримом у бойову готовність.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування