Незаконний штурм Держприкордонслужби міг спричинити смерті — депутат

Вівторок, 16 серпня 2016, 21:47

Депутат БПП, член комітету з питань податкової та митної політики Андрій Антонищак заявляє, що прикордонники мали право відкрити вогонь по правоохоронцях, які вторглися у державну будівлю.

Про це він сказав у коментарі "Українській правді".

Депутат зазначив, що вранці приїхав до будівлі Держприкордонслужби після того, як дізнався про обшуки, які там відбуваються.

"Я побачив спецназ КОРД, який не пропускав працівників Держприкордонслужби ні туди, ні назад без жодних пояснень. Показавши посвідчення народного депутата України, я пройшов на другий поверх, де відбувалися слідчі дії. На моє прохання, щоб підійшов будь-хто з прокурорів, які здійснюють обшук, ніхто не підійшов, більше того – побачивши моє лице, вони ховалися", - розповів політик.

"Я отримав інформацію, що під час незаконного вторгнення-штурму Державної прикордонної служби, державного об’єкту, мали право на відкриття вогню… Тобто вони могли розстріляти КОРДівців, які без посвідчень, без нічого вибивали двері", - додав він.

"І тільки завдяки позиції керівника ДПС, який дав відбій і сказав не застосовувати табельну зброю, КОРДівці проникли всередину", - заявив Антонищак.

"До того ж, працівники військової прокуратури отримали посвідчення, завдяки яким вони мали право зайти в ДПС і вести слідчі дії. Для чого був весь цей цирк – запитайте у пана Матіоса", - підсумував він.  

Як відомо, вранці 16 серпня, правоохоронці почали обшуки в адміністрації Держприкордонслужби України в Києві, а також в Західному регіональному управлінні та Чопському прикордонному загоні.

За словами помічника голови Держприкордонслужби, речника відомства Олега Слободяна, близько 9:30 в адміністрацію Державної прикордонної служби увірвалися слідчі військової прокуратури в супроводі бійців спецпідрозділу КОРД МВС, а також Департаменту з боротьби з економічною злочинністю МВС.

За його словами, слідчі прийшли вилучити документи в рамках кримінальної справи, пов'язаної з незаконною вирубкою лісу, але "у них заздалегідь були виписані перепустки, і не було необхідності вдиратися".

У свою чергу в Генпрокуратурі повідомили, що зазначені слідчі дії проведені за рішенням суду в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону за фактами співучасті військових службових осіб Держприкордонслужби в незаконній вирубці 7663 дерев цінних порід (дуб, дуб, бук) у прикордонній зоні України, і їх подальшому збуті за кордон, що завдало збитків державі на орієнтовну суму понад 19 млн грн.

У рамках цієї справи чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону Держприкордонслужби України оголошено підозру за статтею "недбале ставлення до військової служби".

Військова прокуратура Ужгородського гарнізону Західного регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем співробітниками Чопського прикордонного загону Державної прикордонної служби України в рамках справи про незаконну вирубку лісу (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Роман Кравець, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування