Під ГПУ вимагають не чіпати НАБУ та ліквідувати скандальний департамент

Середа, 17 серпня 2016, 10:45
Під ГПУ вимагають не чіпати НАБУ та ліквідувати скандальний департамент

Під будівлею Генеральної прокуратури у Києві проходить акція проти викрадення і катування співробітників Національного антикорупційного бюро.

Її учасники вимагають від генпрокурора Юрія Луценка та президента Петра Порошенка ліквідувати департамент ГПУ із розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності – так званий департамент "Кононенка-Грановського".

 
Активісти вимагають не чіпати НАБУ та ліквідувати скандальний департамент
УП

Учасники акції тримають у руках плакати з написами "Прокурорських катів – за ґрати", "Суса – за ґрати", "Руки геть від НАБУ" тощо.

Олексій Гриценко заявив, що якщо Луценко не відреагує на дії працівників його відомства щодо працівників НАБУ, активісти вимагатимуть його відставки з посади генпрокурора.

Екс-заступник генпрокурора Віталій .Касько дорікнув, що Дмитра Суса, який входить до департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, за рік не лише не звільнили, а й підвищили зі слідчого до керівника департаменту Генпрокуратури.

Саме Сус веде справу щодо Каська. Він також приходив у НАБУ з обшуком у справі про прослуховування.

"Центр протидії корупції" також поширив заяву, в якій вимагає ліквідувати "департамент Кононенка-Грановського" та не чіпати НАБУ

"12 серпня працівники Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури, відомого як "департамент Кононенка-Грановського", на чолі з заступником керівника цього департаменту Дмитром Сусом, незаконно затримали та упродовж 11 годин протиправно утримували, а також – катували двох працівників оперативно-технічного підрозділу Національного антикорупційного бюро", – обурюються в ЦПК.

Але й після заяви директора НАБУ Артема Ситника про це Луценко не надав жодного офіційного пояснення діям своїх підлеглих. На думку активістів ЦПК, це "ставить під сумнів те, що вони діяли без санкції Луценка чи його відома".

Вони вважають, що Луценко не демонструє бажання зупинити "прокурорське свавілля", а натомість "використовує ввірений йому президентом Петром Порошенком правоохоронний орган для розправи над Антикорупційним бюро".

У ЦПК вимагають від генпрокурора і президента "негайного звільнення з правоохоронних органів усіх осіб, причетних до викрадення та катування співробітників НАБУ, у першу чергу – звільнення заступника керівника департаменту "Кононенка-Грановського" Дмитра Суса, а також притягнення цих осіб до кримінальної відповідальності".

Також антикорупціонери вимагають ліквідувати "ганебний департамент "Кононенка-Грановскього", який переслідував реформаторів у ГПУ, антикорупційних активістів, а тепер – і працівників головного антикорупційного органу країни".

Також вони закликають захистити НАБУ від протиправних втручань з боку інших органів.

Як повідолмялося, Антикорупційне бюро розслідує 4 кримінальні справи щодо неправомірних дій працівників департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News