Грановський стверджує, що КС не може скасувати закон про НАБУ

Середа, 17 серпня 2016, 16:24

Депутат від БПП Олександр Грановський стверджує, що не збирається оскаржувати повноваження Національного антикорупційного бюро в Конституційному суді.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, коментуючи відповідну інформацію свого колеги по фракції Сергія Лещенка і новину УП, написану за цією інформацією.

За словами Грановського, таке оскарження було б абсурдним з юридичної точки зору, оскільки Конституція і закон про КС передбачають вичерпний перелік підстав для визнання тих чи інших правових актів неконституційними. Зокрема, такою підставою може стати невідповідність їх Конституції України.

"Поза всяким сумнівом, Конституція України не містить норм, які хоч якось трактують підслідність кримінальних проваджень. Виходячи з вищесказаного, я вважаю, що підстави, на які посилається автор новини, не можуть стати причиною для визнання закону про НАБУ неконституційним", – заявив він.

Як відомо, у середу Лещенко заявив, що Грановський готує звернення до КС з проханням визнати закон про НАБУ неконституційним. За його словами, сам Грановський фігурувати в цьому зверненні не має наміру, його подадуть інші депутати, зокрема, від "Опозиційного блоку".

Сам Грановський в коментарі УП тоді назвав цю інформацію абсурдом.

Як відомо, Грановський та інший депутат від БПП – Ігор Кононенко – вважаються негласними кураторами одного з підрозділів Генпрокуратури, яка зараз перебуває в стані конфлікту з НАБУ.

Олег Шанковський, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування