Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситник: на факт позбавлення волі працівників НАБУ вже треба реагувати

Четвер, 18 серпня 2016, 12:56

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник виступає за залучення до розслідування інциденту між Генпрокуратурою і НАБУ міжнародних експертів і швидке покарання винних у позбавлення волі детективів його відомства.

Про це він сказав на брифінгу з генеральним прокурором Юрієм Луценком.

"Мав зустрічі з президентом і генеральним прокурором, з головою Служби безпеки України. Моя позиція незмінна: негласні слідчі дії, провадження яких підслідні Національному антикорупційного бюро, проводилися в рамках чинного законодавства під прикриттям силового підрозділу НАБУ", – сказав Ситник.

"Але для того, щоб інцидент 12 серпня був об’єктивно розслідуваний, я запропонував генпрокурору ті провадження, які зареєстровані працівниками Генеральної прокуратури і працівниками НАБУ, передати зацікавленому слідчому підрозділу – Головному слідчому управлінню Служби безпеки України", – додав він.

"Я наполягаю – і Юрій Віталійович сказав, що ця вимога буде виконана – у групу процесуальних керівників буде включено представника НАБУ, а також для максимально прозорого розслідування я просив, щоб до розслідування були залучені міжнародні експерти – наприклад, Богдан Вітвіцький", – заявив директор НАБУ.

Він запевнив, що Антикорупційне бюро боїться цього розслідування. "Ми навпаки будемо максимально сприяти йому, надавати всі необхідні документи, щоб оцінка діям працівників НАБУ і Генпрокуратури була надана якомога скоріше", – сказав Ситник.

"Ті провадження, по яких проводилися негласні слідчі дії, залишаються у Національному антикорупційному бюро – і по них буде у подальшому проводитися розслідування до прийняття остаточного рішення", – наголосив він.

Ситник запевнив, що "НАБУ не давало підстав для жодного конфлікту, ми працювали, працюємо і будемо працювати у правовому полі… для подолання корупції в найвищих ешелонах влади", і розраховує на "адекватний діалог із іншими правоохоронними органами".

"Я вважав вчора правильним передати іншому слідчому підрозділу ті справи, які були порушені працівниками ГПУ і НАБУ", – повідомив Ситник.

"Я впевнений, що розслідування буде проведено швидко, прозоро, але, на мою думку, встановленим є факт позбавлення волі наших працівників – і вже зараз на нього можна, потрібно реагувати", – сказав директор НАБУ.

"Тим більше, що це було зроблено в рамках невиконання вказівки генпрокурора, з яким у нас була нормальна розмова, яка, на жаль, не досягла мети", – додав він.

Ситник подякував журналістам і суспільству за підтримку "У нас достатньо невеликий, але достатньо тісний колектив, і ми після цих подій стали ще крепші. На далі наш шлях, наша швидкість незмінна – подолання корупції у вищих ешелонах влади".

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування