Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ обіцяє швидко віддати справу Лавриновича в суд

Четвер, 18 серпня 2016, 16:34

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича найближчим часом скерують до суду.

Про це повідомляє у четвер прес-центр Генпрокуратури.

Колишнього міністра підозрюють в тому, що у 2013 році, за попередньою змовою групою осіб, вчинив розтрату бюджетних коштів в сумі понад один мільйон доларів США.

Дії Лавриновича кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу.

"Найближчим часом обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні буде спрямовано до суду", – зазначено в повідомленні ГПУ.

Як повідомлялося, вранці у четвер Лавриновичу замінили попередню підозру в розтраті, яка була вручена більше року тому на нову, де були виправлені помилки.

ГПУ звинувачує екс-міністра у розтраті 8,5 млн гривень.

Сам він називає звинувачення безпідставними.

Як відомо, Мін'юст за часів Лавриновича двічі залучав американську компанію Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP для допомоги у судовому переслідуванні екс-прем'єра Юлії Тимошенко – у 2012 і 2013 році. За офіційними даними Мін'юсту, у 2012 році Україна заплатила цій компанії лише 95 тисяч гривень, хоча насправді – значно більше.

У 2013 році за протистояння Тимошенко американці отримали 10,2 млн гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...