Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Манафорт міг отримувати "чорну готівку" ПР через Геллера і Калюжного

П'ятниця, 19 серпня 2016, 10:43
Манафорт міг отримувати чорну готівку ПР через Геллера і Калюжного
Економічна правда

Консультант кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт міг отримувати гроші так званої "чорної бухгалтерії Партії регіонів" через народних депутатів.

Це випливає з документів "амбарних книг ПР", що опинилися в розпорядженні УП.

Майже 13 млн доларів - таку суму міг отримати відомий американський політконсультант Пол Манафорт за свою роботу на Партію регіонів. Саме ці цифри фігурують в так званій чорній бухгалтерії регіоналів за період з 2007 по 2012 роки.

В "амбарний книзі" ПР його прізвище зустрічається 22 рази. Підпису Манафорта в документах немає, але він міг отримувати гроші через третіх осіб.

Якщо вірити відомостям, Манафорт міг отримувати гроші через кількох людей, в тому числі нардепів Євгена Геллера і Віталія Калюжного.

Євген Геллер - народний депутат України, в 5-7 скликаннях від Партії регіонів, у 8 скликанні – від групи "Відродження". Саме Геллера вважають "касиром" Партії регіонів. Один із співзасновників "Європейського центру сучасної України", який рятував репутацію Януковича і регіоналів у європейських країнах.

Манафорт співпрацював з Партією регіонів майже 10 років. Вперше в якості політконсультанта для Віктора Януковича його залучив один з головних спонсорів регіоналів донецький олігарх Рінат Ахметов у 2004 році.

З тих пір американець провів для ПР і її лідера кілька вдалих виборчих компаній. Останню – в жовтні 2014 року – вже для наступника регіоналів – "Опозиційного блоку".

Кілька членів фракції на умовах анонімності розповіли УП, що Манафорт консультував проект і в 2015 році. Протягом минулого року він, за нашими даними, шість разів прилітав в Україну, де зустрічався з лідерами Опоблоку.

Останній рік вся увага Манафорта була сфокусована на президентських виборах у США. Не так давно він був призначений главою виборчого штабу кандидата в президенти від республіканців Дональда Трампа.

Втім, на цій посаді Манафорт протримався недовго. Після публікації в американській пресі інформації про оплати його послуг з чорної бухгалтерії ПР, він був змушений піти з керівного поста на другорядну посаду.

Українська історія Манафорта вже привела до великого скандалу в США і може вплинути на результат президентської кампанії. Опоненти Трампа, яких досить багато, навряд чи залишать цю історію в спокої, відзначено в матеріалі УП "Рукописи не горять. Пол Манафорт в тіньовий бухгалтерії партії Януковича".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування