Умерову дозволили бачитися з родиною та адвокатами

П'ятниця, 19 серпня 2016, 18:54

Членам сім'ї, а також адвокатам дозволили бачитися із заступником голови Меджлісу Ільмі Умеровим, який перебуває в "Кримській республіканській клінічній психіатричній лікарні №1".

Про це повідомила його донька Айше Умерова.

"Ситуація трохи змінилася. Побачення нам дозволили. Тримається тато як завжди молодцем, усміхається, виглядає добре", - написала вона на Facebook.

За словами Умерової, бачити заступника голови Меджлісу дозволили тільки членам сім'ї та адвокатам в суворо визначений час - вдень з 11.00 до 13.00 і ввечері з 17.00 до 18.00.

"У цей час можна його побачити, погодувати і поговорити. Для цього там є спеціальна кімната, куди приходять відвідувачі до всіх пацієнтів. З собою в палату взяти не можна нічого. А те, чим годують і напувають в лікарні - він не їсть. Тільки домашнє - те, що ми привозимо. Два рази на день", - розповіла вона.

"Що нас турбувало найбільше - його ліки. На сьогоднішній день, після консультацій з місцевими терапевтами і кардіологами йому дозволили приймати свої препарати. Зберігаються вони все одно у медсестри (в цілях безпеки, тому що пацієнти з психічними розладами можуть зайти в палату і наїстися таблеток), тому татові щоранку видають добову норму ліків і носить він їх з собою. Поки ми спокійні хоч за це", - додала Умерова.

За її словами, жодні медикаментозні методи для проведення психіатричної експертизи не застосовуються - тільки розмови і спостереження.

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно перевели.

Умерова взяли на підписку про невиїзд.

21 липня районний суд Сімферополя відмовив йому у задоволенні скарги на постанову про порушення проти нього кримінальної справи.

11 серпня Умерову стало погано в суді, його ушпиталили. Незважаючи на це, суддя винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу. 

Ільмі Умерова помістили в дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

Раніше адвокат Микола Полозов заявляв, що "при поточному стані здоров'я Умерова переміщення небезпечне для його життя".

18 серпня адвокат Ільмі Умерова Едем Смедляєв повідомив, що йому не дозволили зустрітися з підзахисним.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування