Суд у справі Нємцова не зміг обрати присяжних: масові самовідводи

Середа, 24 серпня 2016, 22:00

Московський окружний військовий суд не зміг з першого разу відібрати колегію присяжних у кримінальній справі п'яти обвинувачених у вбивстві опозиційного політика Бориса Нємцова.

"Відбір іде, але сьогодні відібрати не вийде: з 59 осіб 45 взяли самовідвід з особистих причин", - повідомив у середу "Інтерфаксу" адвокат потерпілих Вадим Прохоров.

"Підозріло багато тих, хто відмовився, мені здається, люди просто бояться тих, хто стоїть за цим злочином", - висловив він свою думку.

У суді зазначили, що відбір нової колегії присяжних призначений на 28 вересня.

Раніше один з адвокатів - Шамсутдін Цакаєв - повідомляв, що на співбесіду прийшло 59 осіб, зазначивши, що "це мало".

Московський окружний військовий суд 25 липня розпочав попередні слухання щодо п'яти фігурантів справи про вбивство Нємцова - Заура Дадаєва, Анзора і Шадіда Губашевих, Темірлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва - і задовольнив клопотання захисту про розгляд справи колегією присяжних.

Залежно від ролі і ступеня участі фігуранти звинувачуються за п.п. "ж, з" ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство, вчинене організованою групою, за наймом) і ч. 3 ст. 222 КК РФ (незаконний оборот зброї, здійснений групою осіб).

На різних етапах слідства фігуранти давали свідчення: Дадаєв - відразу після затримання, Анзор Губашев - на ранньому етапі слідства, Шадід Губашев у другій половині 2015 року надавав свідчення, оскільки хотів домогтися звільнення брата. Згодом вони заявили, що на них чинився тиск. Зараз всі обвинувачені активно заявляють про свою непричетність до вбивства політика.

Як відомо, опозиційного до Володимира Путіна політика Нємцова убили 27 лютого 2015 року чотирма пострілами у спину у Москві неподалік від Кремля.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News