Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Умерова підселили двох людей, яких судять за крадіжки

Субота, 27 серпня 2016, 19:41

Стан здоров'я одного з лідерів кримськотатарського народу Ільмі Умерова трохи покращився в порівнянні з попередніми днями.

Про це розповіла донька заступника голови Меджлісу Айше Умерова в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Стан здоров'я сьогодні трохи краще, ніж у попередні дні. Сьогодні, принаймні, він не скаржився на тиск. Обстановка довкола: вчора до нього в палату підселили ще кількох людей, хоча обіцяли, що він буде утримуватися один. Люди перебувають також на експертизі, але обидва судяться за крадіжку", - сказала Айше Умерова.

Вона повідомила, що Ільмі Умерову передали інформацію про акцію на Майдані Незалежності в п'ятницю, і зазначила, що для її батька дуже важлива така підтримка.

"У понеділок ми очікуємо візит Марка Фейгіна (адвоката, - ред.), він відвідає тата, поспілкується зі слідчими, і, можливо, якась більш детальна інформація буде у нього", - зазначила дочка Умерова.

За її словами, зараз вживаються дії, щоб Ільмі Умерову не довелося 28 днів перебувати на експертизі в жахливих умовах, оскільки для його здоров'я це дуже небезпечно.

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Суд окупованого Сімферополя відмовив йому у задоволенні скарги на постанову про порушення проти нього кримінальної справи.

11 серпня Умерову стало зле в суді, його госпіталізували. Незважаючи на це, суддя винесла ухвалу відправити Умерова на психіатричну експертизу.

Ільмі Умерова помістили у дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

21 серпня стан здоров'я Умерова різко погіршився, адвокати заявили про звернення до Європейського комітету проти тортур у Страсбурзі з приводу дій органів слідства ФСБ РФ щодо підзахисного.

Глава МЗС України Павло Клімкін закликатиме посилити тиск на Росію для звільнення політичних в'язнів, зокрема й Умерова, на зустрічі міністрів закордонних справ ОБСЄ наступного тижня. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування