Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Александровську залишили під арештом ще на 15 днів

Понеділок, 29 серпня 2016, 15:27

Київський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід екс-нардепу від забороненої Компартії України Аллі Александровській, підозрюваній у сепаратизмі.

Про це повідомив її адвокат Олександр Шадрін кореспонденту агенції "Інтерфакс-Україна".

"Суд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 15 днів", – сказав він.

Шадрін зазначив, що перед засіданням суду у п'ятницю його підзахисну на три доби перевели в лікарню швидкої й невідкладної допомоги, але зараз вона знову перебуває в СІЗО.

Як повідомлялося, 28 червня адвокат Александровської повідомив, що в його підзахисної пройшов обшук і її було затримано.

Їй інкримінують ч.2 ст.110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

29 червня у Службі безпеки України підтвердили, що правоохоронці затримали Александровську, вирішується питання про її арешт, а її син Олександр, який переховується в РФ, сповіщений про підозру й оголошений у розшук.

За даним СБУ, Алла Александровська та її син Олександр намагалися підкупити керівництво й депутатів місцевих рад регіону для ухвалення звернень до парламенту й президента про зміни до Конституції з питань федералізації. За підписи під документом комуністи пропонували $9 тисяч.

СБУ заявляла, що ФСБ Росії "виділила на підкуп депутатів у кілька разів більшу суму, але комуністи привласнили значну частину грошей".

30 червня Київський райсуд Харкова заарештував Александровську на 60 днів без можливості внесення застави.

Захист подав апеляцію. 22 липня апеляційний суд Харківської області залишив у силі рішення суду першої інстанції про арешт Александровської.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування