Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українська збірна з конкуру не поїде на фінал Кубка націй через Онищенка

Субота, 10 вересня 2016, 23:45

Українська збірна не братиме участі у фіналі Кубка націй з конкуру, який відбудеться 24-25 вересня у Барселоні, оскільки залишилася без коней.

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на німецький галузевий журнал St. Georg.

Видання нагадує, що невдовзі після того, як в Україні спалахнув корупційний скандал навколо депутата Олександра Онищенка, він вирішив продати своїх 40 елітних коней відомому німецькому коняру і колишньому тренеру української збірної з кінного спорту Паулю Шокемеле.

Таким чином Онищенку вдалося уникнути можливого арешту тварин, а збірна України з конкуру змогла взяти участь в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро. Утім, після закінчення Олімпіади Пауль Шокемеле забрав усіх куплених ним коней, зазначає St. Georg.

Таким чином, замість збірної України, яка не може брати участь у змаганнях, на фінал Кубка націй з конкуру поїде збірна Австрії.

Видання зазначає, що Онищенко протягом останніх десяти років витратив мільйони євро, скуповуючи по всій Європі дорогих коней.

Створена ним команда, яка базувалася в Німеччині, виступала під прапором України. До складу збірної входять, зокрема, імениті німці Ульріх Кірхгофф, переможець Олімпіади в Атланті, а також триразовий чемпіон Німеччини Рене Теббель.

Ульріх Кірхгофф ще у Ріо заявляв, що вже "кілька тижнів нічого не чув про Онищенка".

Раніше голова НАБУ Артем Ситник та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявили, що у корупційних схемах щодо компанії "Укргазвидобування" були задіяні 20 осіб, організатор – народний депутат Олександр Онищенко.

У розкраданні коштів під час видобування та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування" були залучені посередники – товарні біржі, які встановлювали занижені ціни на газ.

Верховна Рада дала уже згоду на зняття недоторканності, затримання й арешт Онищенка.

Однак до того сам він, користуючись депутатською недоторканністю, встиг виїхати за межі країни.

Національне антикорупційне бюро 10 серпня оголосило його у всеукраїнський розшук. 

Онищенко повідомив, що прибув до Великої Британії і збирається відстоювати свої інтереси там.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування