ГПУ досі не оголосила підозри після обшуків у мерів Бучі та Ірпеня

Понеділок, 12 вересня 2016, 12:33

Генпрокуратура нікому не повідомляла про підозру за результатами обшуків у мерів Бучі Київської області Анатолія Федорука та Ірпеня Володимира Карплюка.

Про це повідомили у Генпрокуратури, відповідаючи на запит, пишуть "Українські Новини".

"У кримінальному провадженні нікому про підозру не повідомлялося. Досудове розслідування триває", - йдеться у відповіді.

Згідно з відповіддю, Генпрокуратура розслідує справу за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Бучанської міськради Київської області при вилученні земель лісового фонду і зміни їх цільового призначення.

Як відомо, 21 липня в помешканнях мера Бучі Анатолія Федорука, а також його соратника – мера Ірпеня Володимира Карплюка, почалися обшуки слідчих Генпрокуратури.

Правоохоронці заявляли, що звинувачують обох мерів у незаконній забудові лісів і їм загрожує мінімум по шість років ув'язнення.

22 липня адвокат Карплюка і Федорука заявив, що справи проти його підопічних немає. 

Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що мери Бучі та Ірпеня протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва. Зокрема – екс голові ВР Ігорю Калетнику дісталося 14 га лісових угідь.

Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк після втечі вирішив повернутися в Приірпіння. За його словами, він перебував у відпустці.

Загалом за неповних два роки головування в Ірпені Карплюк відпочивав 174 дні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування