Луценко чекає від СБУ документів на відсторонення Суса і детективів НАБУ

Середа, 14 вересня 2016, 01:52

Генеральний прокурор України Юрій Луценко очікує від СБУ, яка розслідує інцидент між співробітниками ГПУ і НАБУ, документи для відсторонення від посади учасників конфлікту.

Про це він заявив у вівторок ввечері в ефірі "24 каналу", передає "Інтерфакс-Україна".

"СБУ отримала всі матеріали. Я чекаю від них документи, наприклад, на відсторонення з посади пана Суса (заступника начальника департаменту Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитра Суса), який був одним з учасників конфлікту. Це не означає, що він винен", - сказав генпрокурор.

"Думаю, що будуть подання і по іншим учасникам, хто застосовував силу. Так буде правильно ... Перестаньте думати, що в НАБУ ангели, а в ГПУ - демони. Не всі ангели і не всі демони", - додав Луценко.

При цьому раніше Луценко заявляв, що ГПУ не буде відстороняти Суса на час розслідування.

Як відомо, між Антикорупційним бюро та Генпрокуратурою виник конфлікт стосовно стеження.

12 серпня Генеральна прокуратура виявила стаціонарний пост спостереження за своїми співробітниками за адресою вул. Симона Петлюри, 7/9 у Києві, що здійснював зняття інформації про дії працівників прокуратури.

Начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецназом НАБУ 3 співробітників прокуратури, які здійснювали зовнішнє спостереження за слідчим ГПУ Дмитром Сусом.

В ГПУ заявили, що стеження було незаконним, у той час як НАБУ стверджують, що мали відповідне рішення суду. Генпрокуратура почала розслідувати бійку. 

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що до працівників НАБУ після затримання застосовували незаконні заходи фізичного і морального впливу.

На брифінгу 18 серпня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що розслідуванням конфлікту займатиметься Служба безпеки.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування