Апеляційний суд визнав законним арешт грошей Постного

Четвер, 15 вересня 2016, 15:19

Апеляційний суд Києва підтвердив законність арешту майна Валерія Постного – фігуранта "газової справи", яку пов`язують із розшукуваним нардепом Олександром Онищенком.

Як повідомляє суд, 15 вересня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Києва розглянула подану в інтересах Постного апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Солом’янського райсуду Києва від 24 червня.

Тоді суддя за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури наклав арешт на гроші Постного, вилучені 15 червня під час обшуку сейфів.

Колегія суддів апеляційної інстанції постановила поновити захиснику Постного строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Солом’янського районного суду Києва від 24 червня 2016 року.

Саму ту ухвалу залишено без змін, а апеляційну скаргу з доповненням, подану захистом Постного, залишено без задоволення.

Повний текст ухвали виголосять 20 вересня о 14:00.

Постного підозрюють у завданні 3 млрд гривень збитків держбюджету при реалізації договорів про спільну діяльність із державною газодобувною компанією "Укргазвидобування".

У цій же справі проходить народний депутат Олександр Онищенко. Він і його мати оголошені в розшук в Україні, Інтерпол ще не ухвалив рішення про міжнародний розшук Онищенка. Втім нардеп уже заявив Інтерполу про "політичне переслідування".

Постного арештували та взяли під варту рішенням Солом'янського райсуду 18 червня, суд встановив заставу для нього у розмірі 1,5 мільйона гривень.

Адвокат заявляв, що Постний важко хворий.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування