Інтерпол може оголосити Онищенка в міжнародний розшук у жовтні – НАБУ

П'ятниця, 16 вересня 2016, 11:25

Через те, що Олександр Онищенко є чинним народним депутатом, а відтак має особливий статус, Інтерпол зможе прийняти рішення про оголошення його в міжнародний розшук не раніше жовтня цього року.

Про це повіломляє Національне антикорупційне бюро України.

У НАБУ зазначили, що направили документи в Інтерпол ще 10 серпня.

Відповідно до положень ст.2 та 3 статуту Інтерполу оголосити Онищенка в розшук неможливо без висновку Комісії по контролю за файлами (далі – Комісія) щодо відсутності ознак політичного переслідування, оскільки він є діючим депутатом Верховної Ради України. Ця Комісія збирається лише кілька разів на рік. Найближче засідання, на якому може бути розглянуте питання щодо Онищенка, заплановане на жовтень 2016 року.

Зі свого боку НАБУ надало Українському бюро Інтерполу всі необхідні пояснення та документи, що підтверджують відсутність в Україні політичних мотивів кримінального переслідування народного депутата.

Нагадаємо, Олександра Онищенка підозрюють у організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. 

5 липня Верховна Рада України надала згоду на притягнення Онищенка до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування