Члена ВРЮ Гречківського, впійманого на хабарі, не відсторонили від посади

Четвер, 22 вересня 2016, 13:32

Вища рада юстиції відмовилася відсторонити від посади свого члена Павла Гречківського, якого підозрюють у вимаганні хабара в півмільйона доларів.

Таке рішення комісія оголосила після розгляду відповідного звернення ГПУ.

ВРЮ вирішила "звернутися до Генеральної прокуратури України з проханням надати докази, що свідчать про порушення Гречківським П.М. присяги члена Вищої ради юстиції і взяти до відома звернення Гречківського П.М., оголошене на засіданні Вищої ради юстиції".

Вища рада юстиції також вирішила перевірити дані, надані Генпрокуратурою щодо Гречківського.

У свою чергу Центр протидії корупції нагадав, що Гречківський, який неодноразово демонстрував схильність до розкоші, вимагав закрити доступ до низки розділів декларацій чиновників.

Як відомо, генпрокурор Юрій Луценко у середу заявив, що член ВРЮ вимагав гроші за незаконний вплив на судове рішення.

"Затримано посередника – арбітражного керуючого Мінюсту, який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тисяч доларів", – написав він на Facebook.

Підозрюваний член ВРЮ викликаний в ГПУ.

Раніше повідомлялося, що Гречківський та заступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов є співвласниками заповідної землі на Жуковому острові у Києві.

Також відомо, що підозрюваний член ВРЮ є близьким до нардепа БПП Олександра Грановського й займався питаннями, пов'язаними із Госпсудом.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування