Справа Гречківського може розвалитися через Луценка – ЦПК

Четвер, 22 вересня 2016, 13:52

Експерти Центру протидії корупції вважають, що через втручання Генпрокуратури і СБУ в справу щодо можливого отримання хабара членом Вищої ради юстиції Павлом Гречківським ця справа може розвалитися в суді.

Про це йдеться у повідомленні ЦПК на Facebook.

Вони аргументували це тим, що чиновником такого рангу повинно займатися Національне антикорупційне бюро.

"Брати, щоправда, його мали не прокурори ГПУ відділу Грановського (відділ захисту економіки – ред.), а детективи НАБУ, оскільки за законом такий ранг чиновників – це справа НАБУ. Якщо порушити це – справа розвалиться в суді, бо затримання здійснювалося з порушенням закону", – заявили експерти.

"Але нашому Генпрокурору таке "по барабану", бо на його думку "поліцейський із зарплатою в 3000 грн, СБУшник – в 4000 грн" таким чином "може реалізувати, якщо не зарплату, то, принаймні, гордість за свою роботу", – додали вони.

Як відомо, генпрокурор Юрій Луценко у середу заявив, що член ВРЮ вимагав гроші за незаконний вплив на судове рішення.

"Затримано посередника – арбітражного керуючого Мін'юсту, який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тисяч доларів", – написав він на Facebook.

Підозрюваний член ВРЮ викликаний в ГПУ.

У четвер Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Гречківського від посади.

Раніше повідомлялося, що Гречківський та заступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов є співвласниками заповідної землі на Жуковому острові у Києві.

Також відомо, що підозрюваний член ВРЮ є близьким до нардепа БПП Олександра Грановського й займався питаннями, пов'язаними із Госпсудом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування