Уряд вважає неприйнятною позицію Нідерландів щодо угоди про асоціацію

П'ятниця, 23 вересня 2016, 11:37

Уряд вважає неприйнятною заяву Нідерландів, що країна навряд чи ратифікує угоду про асоціацією між Україною та Європейським Союзом.

Про це сказала віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, відповідаючи на запитання у парламенті в п'ятницю.

"Прикро чути таку позицію прем'єр-міністра Нідерландів, коли на даний момент уряд не готовий взяти відповідальність за своє попереднє рішення, яке було прийнято в липні 2015 року разом з парламентом, коли були закінчені повністю ратифікаційні процедури стосовно угоди про асоціацію", – сказала вона.

"А зараз береться до уваги дорадчий референдум, думка 20% населення Нідерландів, які зараз впливають на те, що Україна може стати заручником такого голосування", – додала Климпуш-Цинцадзе.

За словами віце-прем'єра, уряд продовжує працювати з керівництвом усіх країн-членів Європейського Союзу і вважає неприйнятною таку позицію Нідерландів.

"Ми вважаємо, що нам потрібно отримати ратифікацію від Нідерландів, можливо із зазначенням особливої позиції", – сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, ратифікація угоди про асоціацію – в інтересах як українського так і голландського народів.

"Продовжуємо працювати", – зазначила віце-прем'єр.

Як відомо, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте напередодні заявив, що, попри багатомісячні дипломатичні зусилля, його країна навряд чи ратифікує угоду про асоціацією між Україною та Європейським Союзом після того, як більшість нідерландців висловились проти ратифікації на референдумі у квітні 2016 року.

Угоди про вільну торгівлю повинні бути ратифіковані національними урядами країн ЄС перед їхнім офіційним набуттям чинності. Угода про вільну торгівлю є частиною угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування