"Смарт-Холдинг" Новинського перевіряють у справі заводу "Океан" - ГПУ

Неділя, 25 вересня 2016, 14:04

Посадових осіб "Смарт-Холдингу" перевіряють на причетність до справи про банкрутство суднобудівного заводу "Океан".

Про це повідомила в Facebook речник Генпрокуратури Лариса Сарган.

"Генеральною прокуратурою України спільно зі Службою безпеки України в ході проведення спецоперації в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за фактом заволодіння невстановленими особами майном ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" в особливо великих розмірах, доведення вказаного підприємства до банкрутства та вчинення інших злочинів, 25.09.16 на території Миколаївської, Київської, Дніпропетровської областей, в тому числі за місцем розташування ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" проводиться 23 обшуки, до яких залучено більше 45 працівників прокуратури та 150 співробітників Служби безпеки України", - написала вона.

За даними ГПУ, внаслідок злочинних дій ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" спричинено збитків на суму понад 1,5 млрд. гривень.

"В ході досудового розслідування на причетність до вчинення вказаних злочинів перевіряються всі особи, задіяні у процедурі банкрутства підприємства, зокрема, ліквідатори, службові особи ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан", ПрАТ "Смарт-Холдинг" та інших підприємств. Слідчі дії тривають.

Як повідомлялося, "Смарт-Холдинг" у неділю заявив, що невідомі особи в камуфляжній формі намагаються проникнути в офіс компанії на вулиці Ігорівській у Києві. На камуфляжі деяких людей, які штурмували, був напис "СБУ", але самі вони себе ніяк не ідентифікували.

12 вересня радник президента Юрій Бірюков повідомив, що Печерський районний суд Києва відібрав суднобудівний завод "Океан" у нардепа Вадима Новинського.

В свою чергу, в "Смарт-Холдингу" наголосили, що не мають відношення до цього заводу.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування