Новинський: У поданні на мене немає юридичного обґрунтування

Вівторок, 15 листопада 2016, 09:22

Народний депутат від Опозиційного блоку вважає, що подання ГПУ на позбавлення його депутатської недоторканності не має юридичного обґрунтування.

Про це він заявив у вівторок вранці перед засіданням Верховної Ради в ефірі 112 каналу.

Новинський зазначив, що вже повністю ознайомився з цим поданням.

"Це набір політичних декларацій. Жодного юридичного обґрунтування там немає", - сказав нардеп.

Він також заявив. Що прийме будь-яке рішення Ради за цим поданням.

"Я прийму рішення Ради спокійно", - заявив він.

"Я не хочу ховатися за недоторканністю, а домогтися в цій брудній справі справедливості, щоб нормальні люди залишилися людьми, а негідники були негідниками", - сказав він.

Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання Генпрокуратури на зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського 16 листопада.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 3 листопада скерував до Верховної Ради подання, в якому просить дозволити притягнення до кримінальної відповідальності депутата Вадима Новинського.

Новинський проходить як співучасник в одному з епізодів "великої справи Януковича", де йдеться про узурпацію влади та вплив на українську церкву.

Генпрокуратура звинувачує Новинського за трьома статтями, йому загрожує 5 років тюрми.

Детальніше про справи проти Януковича і Новинського щодо утисків релігійних організацій читайте у статті: "І сміх, і гріх. Чому ГПУ зацікавилася Новинським".

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...