"Самопоміч" не голосуватиме, доки Рада не візьметься за Новинського

Четвер, 17 листопада 2016, 09:20

Фракція "Самопоміч" не братиме участь у голосуваннях в парламенті, доки не буде розглянуте питання про притягнення до відповідальності депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.

Про це у четвер під час виступу з трибуни заявив депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв. У цей час інші члени фракції стояли поруч з трибуною.

"Самопоміч" не буде брати участь у голосуваннях парламенту до того часу, доки не буде поставлено на голосування притягнення до кримінальної відповідальності Вадима Новинського", – сказав він.

Соболєв заявив, що вважає затягування розгляду цього питання неприйнятним і ганебним.

Також він запропонував всім депутатам, які мають претензії до роботи ГПУ підписувати документ з закликом про звільнення генпрокурора Юрія Луценка і одразу ж продемонстрував цей документ. У той же час Соболєв закликав не виправдовувати власне небажання вирішувати проблему Новинського претензіями до Генпрокуратури.

Соболєв нагадав, що під час передвиборчої кампанії всі фракції обіцяли виборцям скасувати депутатську недоторканність.

Як відомо, у середу регламентний комітет Ради, який повинен затвердити чи відхилити подання ГПУ на зняття депутатської недоторканності, відклав питання Новинського.

Новинський підозрюється у тиску на покійного митрополита УПЦ МП Володимира в інтересах екс-президента Віктора Януковича. Також його підозрюють в незаконному обмеженні свободи митрополита Олександра Драбинка, який був помічником Володимира.

Більше про справу щодо Новинського читайте у статті "І сміх, і гріх. Чому ГПУ зацікавилася Новинським".

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...