Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онищенко каже, що його цілодобово охороняє європейська поліція

Середа, 21 грудня 2016, 11:29
Онищенко каже, що його цілодобово охороняє європейська поліція
УП

Обвинувачений в газових махінаціях депутат Верховної Ради Олександр Онищенко заявив, що перебуває під 24-годинною охороною "представників поліції європейських країн".

Про це він сказав в ході прес-конференції по відеозв'язку в середу.

"Я взяв для охорони представників поліції європейських країн, щоб вони знаходилися зі мною 24 години на добу, щоб був доказ, що я не їжджу в Москву, а перебуваю на (території) європейських держав", – сказав Онищенко.

Він уточнив, що зараз знаходиться в Німеччині "в статусі нормальної вільної людини", і веде судові справи:

"Я перебуваю на даний момент в Німеччині, де у мене йде судовий процес з приводу ордера на мій арешт, який прийшов з України", – повідомив депутат.

Онищенко знову спростував отримання російського громадянства, але уникнув відповіді на питання, чи має він громадянство будь-яких інших країн, і віджартувався.

Зокрема він згадав висловлювання олігарха Ігоря Коломойського, коли його запитали про громадянство крім українського: "У нас в законі йдеться про подвійне громадянство, а про потрійне нічого не сказано".

Також Онищенко зазначив, що "із задоволенням повернувся б і продовжив політичне життя в Україні на наступний день після закриття кримінальної справи".

У той же час він зазначив, що з боку слідства (на відміну від інших фігурантів справи) йому не надходило пропозицій про так звану "угоду зі слідством".

Як відомо, раніше Національне антикорупційне бюро встановило наявність в Онищенка паспорта громадянина Греції.

Народний депутат і ще 20 осіб підозрюють у махінаціях з газом держкомпанії "Укгазвідобування".

За версією слідства, з січня 2013-го по січень 2016-го компанії, підконтрольні Онищенку, перепродавали куплений в держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а потім реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали збитків на суму 1 млрд 613 млн гривень.

У липні 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт депутата Онищенко, однак на момент голосування нардеп вже втік за кордон.

Онищенко заперечує свою провину і заявляє в свою чергу, що влада використовувала його в своїх корупційних схемах.

У грудні "справа Онищенко" отримала новий оборот. СБУ звинуватила його в зв'язках із спецслужбами Росії. В свою чергу Олександр Онищенко заявив, що володіє чотирма кейсами записів з матеріалами, які компрометують президента Петра Порошенка та його оточення.

Адвокат нардепа Андрій Циганков назвав це війною компроматів.

Пізніше Онищенко відмовився від послуг Циганкова.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування