Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: В районі Світлодарської дуги ми зайняли нові позиції

Середа, 21 грудня 2016, 14:13

Українські військові, контратакуючи, просунулись вперед та зайняли нові позиції в районі Світлодарської дуги.

Про це заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов у середу, повідомляє прес-служба відомства.

Вказується, що Турчинов прибув на місце загострення ситуації, де провів нараду з військовим керівництвом антитерористичної операції.

"Не зважаючи на постійні обстріли та спроби прорвати нашу оборону, українські військові мужньо та професійно виконали свій обов’язок, зупинивши ворога та нанесли йому значні втрати", - сказав Турчинов, додавши, що українські військові, контратакуючи просунулись вперед та зайняли нові позиції, "які надали їм додаткову перевагу над ворогом в цьому секторі оборони".

За словами Турчинова, четверту добу поспіль безперервно ведуться обстріли позицій ЗСУ з використанням забороненої Мінськими угодами артилерії та мінометів крупного калібру.

"За кількістю снарядів і мін, випущених по наших позиціях, розташованих в районі Світлодарської дуги, встановлено своєрідний "рекорд" – понад 800 за добу", - сказав він.

Як відомо, 18 грудня у районі Світлодарської дуги бойовики намагалися вибити передові підрозділи Збройних сил України з позицій, але зазнали поразки в бою. З боку ЗСУ загинули 5 військовослужбовців, 6 зазнали поранень, а втрати противника склали не менше 25 бойовиків, ще близько 30 отримали поранення..

Згодом прес-офіцер українського підрозділу, що стоїть на позиціях у районі дуги, повідомляв, що під час тих подій у ЗСУ зник безвісти один боєць.

19 грудня бойовики поновили обстріли позицій ЗСУ на Світлодарській дузі.

У середу в Міноборони заявили, що під час боїв на Світлодарській дузі на Донеччині 18 грудня бойовики взяли в полон одного українського військовослужбовця.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...