Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трагедія у Княжичах: перевіряють 17 поліцейських керівників

Середа, 21 грудня 2016, 15:09

17 поліцейських підозрюються у різного роду злочинах у зв’язку з подіями в Княжичах, в результаті чого загинули 5 поліцейських.

Про це повідомив Юрій Луценко, котрий прийшов на засідання профільного комітету ВР. Однак на комітеті не було кворуму, через що голова комітету Андрій Кожем’якін оголосив про проведення не засідання комітету, а наради.

Луценко заявив, що на причетність до різного роду злочинів, таких як недбалість та інші, перевіряється 17 силовиків. Серед них працівники Броварського відділення поліції охорони та працівники поліції особливого призначення Києва, начальник Шевченківського управління поліції Києва Приступа, начальник Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

"Керівництво підозрюється у службовій недбалості, співробітники підозрюються у навмисному вбивстві", - зазначив Луценко.

Генпрокурор наголосив, що план проведення операції затвердив Андрій Крищенко, і він має понести за це відповідальність. При цьому Луценко заявив, що недоцільно ставити питання про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Ставити питання про відповідальність за це міністра внутрішніх справ безвідповідально. Водночас керівник операції, який дав дозвіл – Крищенко також мав би нести службову, адміністративну, а принаймні моральну відповідальність за 5 загиблих", - сказав Луценко.

За словами генпрокурора, у кримінальному провадженні допитано 4 потерпілих і 37 свідків, призначено 15 експертиз.

Луценко заявив, що автомобіль Броварського відділення поліції охорони не був обладнаний маячком, що зіграло "рокову роль".

Як відомо, у ніч на 4 грудня в Княжичах внаслідок перестрілки загинули 5 правоохоронців.

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування