Справа "Автомайдану": суд арештував ще одного чинного правоохоронця

П'ятниця, 30 грудня 2016, 18:23

Ще одного чинного правоохоронця суд арештував за підозрою у злочинах щодо "автомайданівців".

Про це інформує 30 грудня прес-служба Генпрокуратури.

30 грудня 2016 року за клопотаннями органу слідства слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави і стосовно другого правоохоронця, підозрюваного у вчиненні в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса в Києві біля міської лікарні № 17 провокації.

Згідно з даними слідства, він сприяв незаконному затриманню працівниками спецпідрозділу "Беркут" 8 активістів громадського руху "Автомайдан".

Повідомляється, що суд відсторонив підозрюваного від посади старшого оперуповноваженого Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції, яку він на даний час займає.

Як повідомлялося, Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України оголошено про підозру двом колишнім працівникам столичного управління боротьби з незаконним обігом наркотиків у вчиненні вищевказаних злочинів, кваліфікованих за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) КК України та щодо одного з яких 29.12.2016 застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави.

Стосовно командира оперативної роти № 1 спецпідрозділу "Беркут" та 5 його підлеглих бійців за участь у вчиненні вказаних злочинів обвинувальні акти розглядаються в судах.

Щодо інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває (нещодавно затриманий міліціонер спецпідрозділу, який тривалий час розшукувався, а також один з "тітушок", який утримується під вартою), у тому числі шестеро з них оголошено в розшук і судом надано дозвіл на їх затримання, зазначають в ГПУ.

Як відомо, у листопаді 2016 року керівник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк зазначав, що близько половини бійців спецпідрозділу "Беркут", які брали участь в побитті людей на Майдані, продовжують працювати в спецпідрозділах поліції.

На початку грудня активісти "Автомайдану" провели акцію протесту "АвакOFF" з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 

Департамент протидії наркозлочинності запустили в роботу 22 жовтня 2015 року, його очолив Ілля Кива, якого звільнили з цієї посади 19 травня 2016 року.

У грудні також стало відомо, що Кабінет міністрів ліквідував Департамент протидії наркозлочинності Національної поліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування