Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп похвалив Путіна за "чудовий хід"

П'ятниця, 30 грудня 2016, 22:06

Новообраний президент США Дональд Трамп похвалив рішення президента Росії Володимира Путіна не висилати американських дипломатів у відповідь на нові санкції з боку США.

Про це він написав у п'ятницю, 30 грудня, в своєму Твіттері.

"Чудовий хід. Я завжди знав, що він дуже кмітливий", – написав Трамп.

Нагадаємо, президент США Барак Обама підписав указ про нові санкції щодо Росії. Вони стосуються шести осіб і п'яти російських організацій, включаючи ФСБ. Зокрема, до санкційного списку потрапили керівник ГРУ Генштабу Ігор Коробов і три його заступники.

Також США висилають 35 російських дипломатів із Вашингтона і Сан-Франциско. Вони зобов'язані залишити країну протягом 72 годин. Причиною вказується кампанія з переслідування з боку Росії американських дипломатів у Москві.

У відповідь міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що запропонував Путіну вислати 35 американських дипломатів і заборонити американцям користуватися двома установами в Росії.

Водночас сам Путін заявив, що Росія не висилатиме американських дипломатів у відповідь на аналогічні дії Сполучених Штатів, спричинені кібератаками Росії на США під час минулих президентських виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...