Глава НАБУ не виключає, що Порошенко свідчитиме у справі Онищенка

Вівторок, 10 січня 2017, 20:58

Президент Петро Порошенко може дати свідчення у справі щодо заяви депутата Олександра Онищенка про скуповування голосів в парламенті

Про це директор Національного антикорупційоного бюро Артем Ситник сказав в ефірі 5 каналу у вівторок ввечері.

"Цього виключати не можна", - відповів він на запитання ведучої про те, чи є ймовірність того, що у справі свідчитиме глава держави.

За словами Ситника, наразі перевіряються слова Онищенка про те, що своє місце у Верховній Раді він купив. Глава НАБУ повідомив, що наразі вже кілька людей викликані на допит з цього питання.

"Ми поки що сприймаємо заяви (Онищенка) виключно як намір політизувати своє кримінальне провадження, щоб відволікти увагу суспільства від того, що 3 млрд. гривень завдано збитків державі", - заявив Ситник, додавши, що рішення суду у "газовій справі Онищенка" буде залежати від того, коли політик буде затриманий та екстрадований в Україну.

Окрім того, за словами Ситника, Онищенко не надавав жодних матеріалів НАБУ щодо своїх заяв. Також немає офіційної інформації про те, що він давав свідчення іноземним спецслужбам.

Як відомо, Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. 

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт, та напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив Україну. 

Перебуваючи за кордоном, Онищенко заявив, що через нього АП здійснювала підкуп депутатів заради певних голосувань.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News