ГПУ не знайшла порушень у декларації Демчака, в якій 133 млн готівки

П'ятниця, 13 січня 2017, 11:52

Депутат Верховної Ради від "БПП" Руслан Демчак заявляє, що Генпрокуратура і ДФС перевірили правдивість даних у його електронній декларації.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

"Пройшов перевірку Генеральної прокуратури України та Державної фіскальної служби України на предмет сплати податків на доходи, що були зазначені в е-декларації. Надав всі декларації та платіжки по сплаті податку на доходи фізичних осіб починаючи від 2007 року", - написав він.

За його словами ці відомства підтвердили відсутність події кримінального правопорушення.

"Кримінальне провадження через відсутність події злочину – закрито", - написав він.

Водночас він опублікував довідку від ГПУ.

Як відомо, Демчак задекларував 133 млн гривень готівкових коштів, а також оренду дружиною будинку і машини Range Rover у Великобританії.

У грудні ЗМІ повідомляли, що Генеральна прокуратура почала розслідувати можливе ухилення від сплати податків 6 депутатами Верховної Ради, включно з Демчаком.

Іншими 5-ма є Нестор Шуфрич з "Опозиційного блоку", Геннадій Бобов з групи "Партія "Відродження" і позафракційні Олександр Супруненко і В'ячеслав Константиновський.

12 січня Національне антикорупційне бюро зареєструвало ще одне кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення народним депутатом.

Загалом детективи Бюро зареєстрували 22 кримінальних провадження за результатами аналізу відомостей, наведених у е-деклараціях, які стосуються дій 21 особи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News