Родичі жертв МН17 вимагають відновити пошуки останків

Субота, 14 січня 2017, 21:47

Родичі загиблих у катастрофі малайзійського "Боїнга" на сході України вимагають відновити пошуки останків жертв у районі катастрофи.

"Ми, родичі, просто не хочемо, щоб там залишалися людські останки", - заявив у суботу президент фонду жертв катастрофи рейсу MH17 Еверт ван Зейтвелд, який втратив в аварії сина, дочку і батьків дружини.

Дискусія про MH17 відновилася після того, як прокуратура Нідерландів підтвердила, що кістка, знайдена голландським журналістом Міхелем Спеккерсом на Донбасі, належить одній з жертв катастрофи.

Спеккерс 9 січня повернувся з України, куди їздив для зйомок документального фільму. За його словами, місцеві жителі повідомили йому, що на місці катастрофи досі лежать уламки літака. Він вирушив в район катастрофи і виявив людську кістку.

За словами Еверта ванн Зейтвелда, знахідка голландського журналіста "знову відкрила ще незагоєні рани".

"Боїнг-777" компанії "Малайзійські авіалінії" рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур розбився 17 липня 2014 року неподалік від Донецька. Всі 298 людей, які перебували на борту, загинули.

Розслідування показало, що "Боїнг" був збитий ракетою серії 9М38, використовуваною в зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доставлена з Росії і запущена з території, що контролювалася тоді бойовиками. Фрагменти ракети серії "Бук" були виявлені як при розтині тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних прорізів кабіни літака.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...