Громадськість вимагає, щоб Холодницький вибачився за "дівку"

Понеділок, 16 січня 2017, 13:01

Активісти компанії проти сексизму "Повага" вимагають, щоб голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вибачився перед жінками за свої висловлювання.

Про це йдеться в листі активістів на адресу Холодницького, оприлюдненому на сайті громадської ініціативи.

Активісти вважають образливими висловлювання Холодницького у недавньому інтерв’ю на "Українській правді".

"Ваші слова "Я не дівка, щоб мене до чогось змушувати" мають підтекст, що можна й навіть треба "дівок" змушувати до небажаних їм дій чи обставин. Це не лише яскраве вираження неповаги до жінок, а й виправдання насильства проти них", – йдеться  у листі.

"Ви повинні принести публічні вибачення жінкам України, яких ви глибоко образили своїми необережними висловлюваннями", – вважають активісти

Активісти наголосили, що понад 90% постраждалих від домашнього насильства в Україні – жінки.

Як відомо, 12 січня "Українська правда" опублікувала інтерв’ю з головою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким.

В інтерв’ю Холодницький коментував критику з боку НАБУ. "Не можуть бути всі справи виграшними, але не потрібно змушувати нас, або як в скарзі написано – змусити мене погодити підозру. Вибачте, але я не дівка, щоб мене до чогось змушувати!", – сказав Холодницький.

Кампанія проти сексизму в політиці й ЗМІ "Повага" стартувала 2014 року. Проект реалізується ГО "Інститут розвитку регіональної преси" за підтримки уряду Швеції та Національного демократичного інституту (США).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування