Прокуратура просить суд продовжити арешт Єфремова на 2 місяці

Вівторок, 17 січня 2017, 14:55

Прокуратура просить Старобільський районний суд Луганської області продовжити арешт колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова до 22 березня.

Про це "Українським новинам" повідомив його адвокат Євген Солодко.

Він зазначив, що 22 січня закінчується термін арешту Єфремова і екс-регіонала мають звільнити з-під варти.

"Але прокуратура внесла до Старобільського суд, зареєстроване вже, клопотання про продовження утримання під вартою ще на 2 місяці", – сказав Солодко.

За його словами, захист вважає такі дії прокуратури незаконними, оскільки в кримінальному провадженні, яке розглядає Старобільський райсуд, запобіжний захід Єфремову не обирався, а значить і продовжуватися не може.

Солодко підкреслив, що екс-депутат був заарештований в рамках іншого кримінального провадження.

Захист впевнений, що прокуратура "буде тиснути на суд з метою змусити його продовжити термін арешту підсудного".

Також Солодко повідомив, що 19 січня Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ розгляне територіальну підсудність справи проти Єфремова.

"На 19 січня на 9:30 призначено засідання у Вищому спецсуді щодо визначення підсудності", – сказав він.

Солодко пояснив, що всі адвокати свідомо за домовленістю з Єфремовим вирішили не їхати на засідання у його справі в Старобільський районний суд Луганської області до винесення рішення Вищим спецсудом щодо територіальної підсудності.

У разі, якщо Вищий спецсуд визнає законною передачу справи до Старобільського суду, адвокати приєднаються до підзахисного і братимуть участь в процесі саме в цьому райсуді.

У той же час, адвокати вважають незаконним і нелогічним розгляд справи Єфремова в Старобільському суді, оскільки судді цього суду не мають достатнього 5-річного професійного стажу.

Саме з цієї причини один з суддів – Олександр Берьозка – взяв самовідвід під час розгляду даної справи.

Єфремова конвоювали до Луганської області 14 січня.

16 січня його адвокати не з'явилися в суд.

Екс-регіонала звинувачують у сепаратизмі, організації захоплення в 2014 році Луганської обласної державної адміністрації, поплічництві захопленню обласного управління Служби безпеки України, сприянні створенню самопроголошеної "Луганської народної республіки" і державній зраді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...