Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В поліції розповіли, кого звільнили через перестрілку в Княжичах

Середа, 18 січня 2017, 16:53

За результатами службового розслідування щодо винних у перестрілці у Княжичах з Нацполіції звільнили 7 офіцерів, які перебували на керівних та оперативних посадах, а стосовно ще 9 поліцейських застосували дисциплінарні стягнення.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацполіції у середу.

"Зокрема, знято з посади керівника карного розшуку м. Києва, який безпосередньо відповідав за підготовку та проведення операції. Також звільнено керівників оперативної служби столичного главку поліції, які не забезпечили належної комунікації та обміну інформацією між підрозділами, що перебували на місці події", - йдеться у повідомленні.

"Крім того, не оцінивши обстановку, яка склалася на місці події, зазначені посадовці доповіли керівництву недостовірну інформацію", - додали в поліції.

Також в Нацполіції повідомили, що посад позбавили низку керівників Шевченківського управління поліції, які "неналежно проаналізували оперативну інформацію, що призвело до визначення невірного об’єкту нападу".

"Звільнено відповідального від управління поліції охорони, який, прибувши на місце події,  несвоєчасно поінформував про вчинення злочину. Разом з іншими з посади усунуто оперуповноваженого Департаменту карного розшуку Нацполіції, який несвоєчасно доповів оперативну інформацію керівництву щодо підготовки до вчинення злочину на території с. Княжичі", – йдеться у повідомленні.

"Ще стосовно 9 поліцейських, у діях яких виявлено порушення, застосовано  інші дисциплінарні стягнення. Зокрема, очільника Київської поліції та керівника Шевченківського районного управління поліції міста Києва попереджено про неповну посадову відповідність", - сказано у заяві.

Як відомо, у ніч на 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району на Київщині під час спецоперації у результаті перестрілки між працівниками поліції та ДСО, які мали затримати озброєну банду, загинули 5 правоохоронців.

Трьох підозрюваних у розбої, яких готувалися зловити "на гарячому", оперативники затримали під час втечі з Княжичів до Києва.

Розслідування перестрілки, внаслідок якої загинули силовики, проводить прокуратура.  

Згодом у поліції назвали імена загиблих: Віталій Валецький, Юліан Рудько, Олександр Маніца, Євген Куртєв, Сергій Орлов.

Генеральна прокуратура підозрює у службовій недбалості керівників поліцейської спецоперації в Княжичах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...