Відеодокази у "справі Чийгоза" спростовують слова свідків у суді

Четвер, 19 січня 2017, 04:35

У підкронтрольному РФ суді у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза речові докази у вигляді відеозаписів з мітингу 26 лютого 2014 року спростовують слова свідків.

Про це повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов.

Всього за день було досліджено 40 відеофайлів тривалістю від чотирьох секунд до хвилини. Оскільки час створення даних відеофайлів відрізняється від істинного часу, в ході дослідження відео ті чи інші події доводилося встановлювати "на око".

На семи відеофайлах міститься зображення Ахтема Чийгоза. На деяких з них він спілкується з Ільмі Умеровим і іншими членами Меджлісу, десь вибудовує ланцюжок з мітингувальників, які самоорганізуються у внутрішньому дворі Верховної Ради АРК.

Полозов зазначив, що свідок Ейваз Умеров не спостерігається на жодном відеозаписі, як і не був виявлений на жодній фотографії, які досліджувалися на минулому засіданні, хоча за його свідченнями, знаходився там.

Крім Ільмі Умерова на відеозаписах видно викраденого в травні минулого року Ервіна Ібрагімова, Заїра Смедляєва, Леммара Юнусова, Ескендера Барієва, Алі Озенбаша, Сафінар Джемілєву, Шевкета Меметова, Енвера Арпатли, Андрія Щекуна, також, поряд з групою молодих людей в масках, що тримаються особняком з чорно-червоним прапором, був помічений Геннадій Афанасьєв.

При цьому, за його словами, на відео дуже явно видно керівну роль Сергія Аксьонова, який організовував людей для протидії опонентам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News