У Кремлі заявили, що "Мінськ" мають виконувати лише Київ та "хлопці на Донбасі"

Субота, 21 січня 2017, 10:33
У Кремлі заявили, що Мінськ мають виконувати лише Київ та хлопці на Донбасі

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Мінські угоди від 12 лютого 2015 року мають бути реалізовані Києвом і Донбасом, а Росія виступає гарантом цього процесу і не є стороною конфлікту.

Про це Пєсков заявив в інтерв'ю "HardTalk" британського телеканала ВВС, пише ТАСС

"... Ми не є країною, яка повинна імплементувати Мінські угоди. Ми - країна, яка має гарантувати реалізацію Мінських угод разом з Францією і Німеччиною", - заявив прес-секретар Путіна.

Пєсков додав, що "мінські угоди мають бути виконані Києвом і хлопцями на Донбасі".

Разом з тим в інтерв'ю російській програмі "Вести в суботу" Пєсков заявив, що дії колишньої адміністрації Білого дому з української проблеми були "позицією абсолютної сліпоти" і зазначив, що поки немає розуміння, чи буде ця "неконструктивна позиція" трансформуватися при новому президенті США.

Як повідомляє Інтерфакс, за словами Пєскова, "старі" американці замість того, щоб готуватися до інавгурації свого майбутнього президента, вирушили до Києва"(маючи на увазі візит віце-президента США Джо Байдена). 

"Карета скоро перетвориться на гарбуз. І скоро проб'є північ. А вони поспішили до Києва, щоб "застовбити" свою позицію абсолютної сліпоти по периметру і концентрації на Києві усілякого спонсорства, провокацій на кордоні з боку збройних сил України і так далі", - заявив Пєсков. 

Він додав: "Така позиція неконструктивна. У якому руслі вона буде змінюватися, як вона буде трансформуватися, чи сприятиме врегулюванню нова модальність позиції США по Україні, ми разом з вами побачимо зовсім скоро".

Як відомо, раніше прес-секретар Путіна заявив, що у Кремлі вважають некоректними твердження про те, що Росія утримує і спонсорує бойовиків на Донбасі, які воюють із армією України.

У лютому 2015 року у Мінську після переговорів в "нормандському форматі" був підписаний документ "Комплекс заходів, спрямований на імплементацію Мінських домовленостей". Документ підписали учасники Тристоронньої Контактної групи. Президенти Франції, України, Росії та канцлер Німеччини також прийняли декларацію про підтримку комплексу заходів щодо виконання "Мінських угод".

Більше про домовленості, досягнуті у Мінську, читайте у матеріалі "Підсумки мінської ночі – небезпеки угоди для України"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування