ГПУ: Фігурант справи Гречківського вдає з себе психа

Четвер, 26 січня 2017, 11:07

Посередник у справі члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського, якого підозрюють у шахрайстві, каже, що оговорив останнього через психічні розлади.

Про це повідомляє Генпрокуратура.

На стадії завершення досудового розслідування посередник був госпіталізований в Житомирську психіатричну лікарню № 1 Житомирської обласної ради з невизначеним діагнозом.

"Після цього поплічник Гречківського "кочує" з одного медичного закладу до іншого та стверджує, що нібито оговорив останнього через хворобливий стан, пов'язаний із розладами психіки", – заявили в ГПУ.

Нині за ініціативою захисника вказаній особі судом призначено судово-психіатричну експертизу.

ГПУ вважає, що така процесуальна поведінка сторони захисту викликана незаконним впливом "одного підозрюваного на іншого, і є нічим іншим як спробою уникнення ними кримінальної відповідальності".

Там нагадали, що здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючого члена Вищої ради правосуддя Гречківського та його поплічника (посередника у заволодінні коштами) за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.

Як відомо, член ВРЮ Павло Гречківський був викликаний в ГПУ за "вимагання грошей за незаконний вплив на судове рішення".

Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Гречківського від посади.  Суд обрав Гречківському запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 3,85 млн грн.

Раніше повідомлялося, що  Гречківський та заступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов є співвласниками заповідної землі на Жуковому острові у Києві та є наближеним до нардепа БПП Олександра Грановського й займався питаннями, пов'язаними із Госпсудом.

Грановський запевняє, що не знайомий із Гречківським. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування