Януковичу оновили підозру про держзраду

П'ятниця, 27 січня 2017, 14:56

Генеральна прокуратура України в п'ятницю вручить захисту екс-президента Віктора Януковича уточнену підозру в державній зраді.

Про це заявив прокурор відділу Головної військової прокуратури Руслан Кравченко в п'ятницю в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Сьогодні захисникам Януковича буде вручено нова підозра, а також буде відправлено на всі відомі адреси проживання та перебування підозра на Януковича. Зміна підозри в тому, що ми додали новий епізод за зверненням", - сказав він.

"Є підозра на Януковича про введення російських військ на територію України. Під час досудового розслідування нами було встановлено, що Янукович звернувся з листом про введення російських військ на територію України до президента РФ, а також до Ради Федерації РФ. Був документ, звернений до президента РФ, а також був другий документ, який був звернений до Ради Федерації РФ. Йдеться про уточнену підозру", - додав він.

Прокурор підкреслив, що 30 січня Генпрокуратура завершує спеціальне досудове розслідування і відкриває матеріали стороні захисту.

Як відомо, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Нещодавно слідство допитало останнього свідка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича – голову Верховної Ради Андрія Парубія.

Матеріали справи про державну зраду Януковича уже найближчим часом передадуть на ознайомлення його захисту.

Луценко оголосив підозру Януковичу у державній зраді й поплічництві Російській Федерації в агресії проти України під час відеодопиту 28 листопада 2016 року.

17 січня 2017 року Луценко повідомив, що Головна військова прокуратура отримала від ООН офіційну фотокопію заяви Януковича від 1 березня 2014 року з проханням ввести російські війська до України.

20 січня Печерський райсуд дозволив проводити заочне розслідування стосовно Януковича у справі про держзраду Головній військовій прокуратурі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News