Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситник звинуватив ВРП у тому, що суддів-хабарників відпускають із СІЗО

Вівторок, 31 січня 2017, 12:32

Вища рада правосуддя нівелює судову реформу, заявляючи, що вона повинна надавати НАБУ і ГПУ дозволи на арешт суддів.   

Про це у вівторок під час брифінгу сказав директор НАБУ Артем Ситник.

Він розповів, що нещодавно з'явилося публічне звернення ВРП, в якому зазначалося, що НАБУ повинне отримувати дозвіл від Вищої ради правосуддя для арешту суддів.

"Мені дивно, чому це з'явилося через 4 місяці, коли вже почали перших суддів затримувати. Чому Вища рада правосуддя мовчала, коли ці зміни набрали чинності (30 вересня – ред.)? Так я вам хочу сказати, що у пояснювальній записці до закону про внесення змін до Конституції в частині судової реформи чорним по білому написано, що згода непотрібна", - сказав він.

Ситник заявив, що вже давно склалася практика, коли "НАБУ і ГПУ зверталася до суду і отримувала рішення суддів (про обрання запобіжного заходу – ред.) без згоди ВРП".

"Тому ми вважаємо це просто спробою нівелювати ту судову реформу, яку ми зараз починаємо", - сказав він.

"Такі дії (ВРП – ред.) є недопустимими і дещо дискредитують судову реформу", - додав він.

Ситник зазначив, що в разі затримання судді на гарячому, наприклад отримані хабара, жодної згоди на арешт просити не повинно.

Як відомо, 29 січня Галицький райсуд Львова відмовив детективам НАБУ у клопотанні про арешт судді Солом’янського районного суду м. Київ, затриманого "на гарячому" під час одержання хабаря у сумі 22 тис. доларів.   

Адвокат Роман Маселко у Facebook написав, що це вже другий випадок за тиждень, коли суд відпустив упійманого "на гарячому" суддю, посилаючись на те, що не було отримано згоди на арешт від ВРП.

Олександр Шумілін, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування